Adatvédelmi jog

Az adatvédelem, ennélfogva az adatvédelmi jog kiemelkedő felértékelődésének, dinamikus fejlődésének folyamatát figyelemmel kísérve Ügyvédi Irodánk a partnerei számára nem kizárólag a belső gyakorlathoz igazított szabályzati háttér elkészítésében áll rendelkezésre, de hatásvizsgálati, kockázatértékelési eljárás lefolytatását, illetve eseti – akár az adatkezelő és érintett, akár az adatkezelő és a hatóság között kialakult helyzetben – tanácsadási, jogi képviseleti tevékenységet is biztosít.

Ügyvédi Irodánk koncepciója minden esetben az, hogy ügyfeleink számára a megbízás szerinti adatvédelmi jogi dokumentumokat az érintett partnerünk belső gyakorlatának alapos megismerése és kiértékelése nyomán készítse el, mely értékelési eljárás során ügyvédi csapatunk célja egyben az is, hogy gyakorlati iránymutatásokat adjon a jogilag megfelelő adatkezelési gyakorlat alapjainak kialakításához. E jogi megfelelőség biztosítása érdekében partnereink szervezetén belül adatvédelmi tudatosságnövelési tréningeket tartunk.

Adatvédelmi jogi megbízásaink során kiemelt figyelmet fordítunk a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, valamint (a korábbi Adatvédelmi Irányelv 29-es cikke szerinti uniós) Adatvédelmi Munkacsoport eseti döntéseire és állásfoglalásaira.

Ügyvédi Irodánk az adatvédelmi jog területén számos alkalommal jelent meg előadóként szakmai konferenciákon.

Az adatvédelmi jog területén kollégáink iránymutatást nyújtanak partnereink számára a közérdekű adatigénylések eseti elbírálásában, az adatszolgáltatás iránti eljárás jogi kontrolljában.

Érintett szektorok

Ingatlankezelés, létesítménygazdálkodás

Bővebben

Építőipar, ingatlanfejlesztés

Bővebben

Közszféra, közszolgáltatások

Bővebben

Szerencsejáték

Bővebben

Startup, innovatív termékek és szolgáltatások piaca

Bővebben

Hardver- és szoftverfejlesztés

Bővebben

Audio- és vizuáltechnika

Bővebben

Üzleti közösségépítés, rendezvényszervezés

Bővebben

Médiatevékenység, lap- és könyvkiadás

Bővebben

Gyógyszeripar

Bővebben

Sport, e-sport

Bővebben

Játékipar

Bővebben

Oktatás

Bővebben