Versenyjog, fogyasztóvédelem, reklám- és médiajog

Tapasztalataink szerint a piaci szereplők számára kiemelten fontos a gazdasági verseny ellenőrizhetősége és a verseny megőrzése, ezért a versenyjog területén, azon belül is elsősorban a tisztességtelen versenyhez kapcsolódó ügyekben is számíthatnak összetett jogi szolgáltatásainkra partnereink. Tevékenységünk kiterjed mind a Gazdasági Versenyhivatal, mind a bíróság előtti eljárásra. Eseteink többsége tisztességtelen piaci magatartással, üzleti titok megsértésével, jó hírnév megsértésével és a fogyasztók, üzlettársak megtévesztésével hozható összefüggésbe. A fogyasztóvédelem területén szerzett tapasztalatainkkal elsősorban azokat az ügyfeleinket tudjuk kiszolgálni, akik el szeretnék kerülni a hatóságokkal folytatott vitákat, bírságokat és pereket. E körben segítséget tudunk nyújtani a fogyasztói tájékoztatás, a reklámok és egyéb promóciós anyagok megfelelőségének biztosításában is.

Irodánk tagjai számos alkalommal közreműködtek nagyvállalatok kereskedelmi gyakorlatának vizsgálatában kartell, illetve erőfölénnyel való visszaélés szempontjából is. Irodánk jogi véleményezés útján segítséget nyújt a versenyjogi kockázatok felmérésére, illetve az esetleges jogsértő tényállások elkerülésére.

A médiajog területén elkerülhetetlen a felismerés, hogy a nyomtatott sajtón és a klasszikus elektronikus médián kívül óriási teret hódít az online média. A médiaszolgáltatóknak és a felhasználóknak is tudunk segítséget nyújtani abban, hogy milyen jogszabályi feltételeknek kell megfelelniük és milyen jogorvoslati lehetőségek állnak rendelkezésükre, továbbá képviselet nyújtunk szerződéses tárgyalások során és specifikus szerződések elkészítésében. Széleskörű tapasztalattal rendelkezünk továbbá sajtó-helyreigazítási ügyekben és személyiségi jogi perekben történő jogi képviselet területén is.

Érintett szektorok

Építőipar, ingatlanfejlesztés

Bővebben

Startup, innovatív termékek és szolgáltatások piaca

Bővebben

Hardver- és szoftverfejlesztés

Bővebben

Villamosenergia-ipar

Bővebben

Médiatevékenység, lap- és könyvkiadás

Bővebben

Játékipar

Bővebben