Bank- és pénzügyi szektor

A finanszírozási ágazat megkerülhetetlenül jelen van valamennyi gazdasági szereplő mindennapjaiban. Irodánk szerencsés abban, hogy egyaránt dolgozhatott hitelezői és adósi pozíció képviseletében, így ismertek előttünk a két oldal motivációi, aggályai, problémái és az ezeket orvosló megoldások.

A finanszírozást igénybe vevő vállalkozások oldalán több tízmilliárd forint összértékű projekthitel-állomány kihelyezésében, biztosítékrendszerének kidolgozásában és a kapcsolódó jogi folyamatok lebonyolításában veszünk részt. Ingatlanjoghoz köthető másfél évtizedes tevékenységünknek köszönhetően a legtöbb, lakáscélú hitelt folyósító pénzügyi intézménnyel kapcsolatban állunk, néhány jelentős piaci szereplővel pedig projekt alapú együttműködési rendszert is kidolgoztunk a vevői hitelek gördülékeny folyósítása érdekében.

Banki képviseletet ellátva komoly jártasságra tettünk szert a kölcsönügyletekkel összefüggő peres eljárásokban, így különösen tapasztalatot szereztünk a hitelszerződések és a biztosítéki jellegű megállapodások lehetséges érvénytelenségi okai, annak orvoslása és jogkövetkezményei vonatkozásában.

Érintett szakterületek

Peres, nemperes és közigazgatási hatósági eljárásokban történő képviselet

Bővebben

Bankjog, finanszírozás, tőkebefektetés

Bővebben