SZABÓ, KOCSIS ÉS TÁRSA ÜGYVÉDI IRODA

Minőségi jogi szolgáltatások

Telefonszámunk

+36(1)-878-0802

Irodánk a klasszikus polgári jogi ügyvédi feladatok mellett az új kihívásokat is keresi. Több éves tapasztalatot szereztünk számos izgalmas, speciális látásmódot és problémamegoldó-készséget igénylő területen. Arra törekszünk, hogy a szakmai értékek megőrzése mellett naprakészen bővítsük ismereteinket, és dinamikusan alkalmazkodjunk a világ változásaihoz.

Ebben a szemléletben megfér egymás mellett önkormányzati ügyfeleink, energetikai, gyógyszeripari, IT tevékenységet végző cégek, start-up vállalkozások jogi képviselete is.

Az egyes részfeladatokra specializált szakembereink erőforrásait az adott ügy elvárásainak megfelelően csoportosítjuk, legalább egy vezető ügyvédünk viszont minden ügyben aktívan részt vesz. Ekként a „Szabó, Kocsis és Társa Ügyvédi Iroda” pecsétje az ügyvédi hivatás és a becsületesen elvégzett munka szeretetének, tiszteletének védjegye is egyben.

 

Szakterületek

 • Ingatlan-beruházások, ingatlan üzemeltetés

  Irodánk 10 éves tapasztalattal rendelkezik a budapesti ingatlanfejlesztések területén. Közel 20 kiemelkedően sikeres, több száz lakásos társasház-építési projekt megvalósításában vettünk részt nemzetközi partnereink oldalán, a beruházás valamennyi lépésénél közreműködve, a banki finanszírozástól a hatósági engedélyek megszerzéséig.

 • Ingatlan-üzemeltetés, társasházak képviselete

  Befektetési céllal vásárolt ingatlanának hasznosítását bérleti szerződés vagy egyéb okirat szerkesztésével, illetve jogi tanácsadással segítjük. Több önkormányzati-, illetve magántulajdonú ingatlankezelő cég is minket bízott meg tartós jogi képviseletével, ami az Ön számára is megnyugtató szakértelemről tanúskodhat.

 • Adatvédelmi jog

  Ügyvédi Irodánk az adatvédelmi jog dinamikus fejlődését folyamatosan figyelemmel kísérve számos kiemelkedő hazai gazdasági szereplő és önkormányzati ügyfél adatvédelmi gyakorlatának teljes körű felülvizsgálatát végzi, az előzetes hatásvizsgálatok keretében történő kockázatértékelésektől az adatvédelmi szabályzatok elkészítéséig.

 • Ingatlan adásvételek

  Több ezer új építésű és használt ingatlan adásvételének lebonyolítása kellő szaktudással vértezett fel minket ahhoz, hogy az Ön által tervezett ügyletet is biztos kézzel lebonyolítsuk.

 • Szerződéses jogviszonyok

  Optimális kereteket teremtünk vállalkozási, megbízási jogviszonyainak, munkajogi képviseletet biztosítunk, közreműködünk a felmerült problémák hatékony kezelésében. Igény szerint segítséget nyújtunk már az üzleti tárgyalások során is, illetve véleményezzük a szerződő partnerei által megküldött tervezeteket, így iktatva ki a későbbi nehézségeket rejtő kockázatokat.

 • Adatvédelmi tisztviselői feladatok ellátása

  Az adatvédelmi jog területén kifejtett tevékenységünk nem pusztán az egyedi igényekre szabott adatkezelési szabályzatok átadásáig terjed, hiszen adatvédelmi tisztviselőként folyamatos jelleggel támogatjuk számos kiemelkedő hazai gazdasági szereplő és önkormányzati ügyfelünket az adatkezelési tevékenységükből eredő jogszabályi kötelezettségek teljesítésében, illetve az adatvédelmi hatósággal (NAIH) történő kapcsolattartásban.

 • Cégalapítás, cégmódosítás

  Vállalkozásának irányítása teljes embert kíván; Ön határozza meg a célt, mi létrehozzuk az ahhoz leginkább illő társasági jogi struktúrát és szerződéses konstrukciót.

 • Jogviták, peres képviselet

  Teljes diszkréciót élvező ügyfélkörünk bizalommal fordul hozzánk legkényesebb ügyeivel is. Célunk, hogy peren kívüli eljárás (pl. végrehajtható közjegyzői okirat, fizetési meghagyás) vagy egyezség útján, illetve kedvező bírósági határozattal érjünk el sikert az Ön érdekeinek képviselete során is.

 • Követelések kezelése, végrehajtása, felszámolási eljárás

  A legtöbb jogvita sajnos nem ér véget a fizetési kötelezettség jogerős megállapításával. Irodánk hatékonyan, minden rendelkezésére álló eszközzel fellép az Önt megillető tartozások behajtása érdekében.

 • Adótervezés, adótanácsadás

  Együttműködésünk során segítséget nyújtunk ahhoz, hogy az üzletviteléhez leginkább megfelelő megoldást válassza a jogszabályok által biztosított lehetőségek közül.

 • Vállalkozások reorganizációja, megszüntetése

  Ahhoz, hogy tiszta lapot tudjon kezdeni, megfelelő végszó kell a teleírt oldalakra is. Ám, ha a reménytelennek tűnő helyzetben új fejezetet is lehet nyitni, miért ne próbálná meg? Ha van megoldás, mi megtaláljuk.

 

 

További információ

Kérjen időpontot személyes találkozóra, akár most.

Email küldök